El Secretari d’Alimentació de la Generalitat de Catalunya, Carmel Mòdol, ha confirmat que el Govern català es personarà en la causa oberta contra l’empresa ubicada a les Borges del Camp investigada pels Mossos d’Esquadra per una pressumpta falsificació de Distintius de Garantia. Una denúncia iniciada en un primer moment per les Denominacions d’Origen Monsant, Terra Alta i DOQ Priorat, ampliada posteriorment per la DO Catalunya i la DO Tarragona.

Mòdol, en declaracions a la capçalera Vadevi explica que: “Si el presumpte frau es demostrés cert, podria suposar un greu perjudici contra el nostre sistema vitivinícola i, sobretot, si s’acaba confirmant com a certes les xifres o el volums dels quals s’està parlant”. Aquesta decisió de la Generalitat ja s’ha traslladat a les denominacions d’origen citades anteriorment.

En aquestes declaracions, Mòdol havia manifestat també que “sumat al greuge que pot suposar la situació en general, pot tenir efectes significatius contra la reputació i marca de les entitats o productors de vi català. Crec que el consumidor no està sent especialment alarmista amb la situació, però sí que s’ha posat en entredit la bona feina que estan duent a terme les denominacions d’origen de Catalunya”.

Caldrà veure doncs, a partir d’ara quina és la decisió que s’adopta des del Jutjat Número 3 de Reus a partir de les citades denúncies i de les diferents investigacions i del gruix de material requisat pels Mossos en els diversos registres efectuats a la citada empresa embotelladora i comercialitzadora. Recordem que els pressumptes delictes que s’imputen serien contra la propietat industrial, frau als consumidors, publicitat enganyosa i falsedat documental.

Reserva de la Tierra hauria comercialitzat també ampolles de vi amb segells pressumptament il·legals de les DO’s Tarragona i Catalunya