Aquesta formació és fruit de la nova col·laboració entre l’INCAVI i WSET i s’emmarca en el pla estratègic #Horitzó2025. La píndola formativa forma part del nou programa WSET Bitesize webinars, unes formacions gratuïtes i obertes a tothom amb la voluntat d’arribar a persones interessades en el món del vi, però sense grans coneixements previs

Un total de 450 persones d’arreu del món han assistit a la formació telemàtica organitzada per prestigiós programa formatiu internacional de vins Wine & Spirit Educations Trust (WSET) que tenia com a tema principal la garnatxa i s’emmarca en el Dia Internacional de la Garnatxa, el 16 de setembre. El webinar, conduït pel sommelier i conseller assessor de l’INCAVI, Ferran Centelles, ha aprofundit en la història d’aquesta varietat, les seves característiques i les diferents elaboracions i productes; fent especial èmfasi en la importància de Catalunya com a una de les principals zones productores d’aquesta varietat.

WSET és una institució dedicada a la formació en vins reconeguda pel govern britànic, de gran prestigi i reputació mundial. Fundada l’any 1969, des de llavors s’ha posicionat en més de 60 països com un referent internacional en educació certificada per consumidors no coneixedors, aficionats i professionals del món del vi.

La píndola formativa forma part del nou programa WSET Bitesize webinars, unes formacions gratuïtes i obertes a tothom amb la voluntat d’arribar a persones interessades en el món del vi, però sense grans coneixements previs. Segons les estadístiques finals, 652 persones de diferents països s’havien inscrit al webinar i en algun moment de la formació s’hi ha connectat i 450 l’han seguit tota de forma complerta. Segons WSET, “aquesta ha estat una de les sessions més exitoses que han dut a terme i l’enquesta de valoració dels participants l’han puntuat en un 4,8 sobre 5“.

Aquesta formació ha estat promoguda per l’INCAVI i és la primera d’altres accions que es portaran a terme amb aquest programa formatiu internacional amb l’objectiu d’incrementar el coneixement del vi català arreu del món i, especialment, entre professionals i persones interessades en la vinya i el vi.

DIVULGACIÓ INTERNACIONAL

Fonts de l’Incavi expliquen que “amb la posada en marxa d’aquesta col·laboració s’avança en la implementació dels projectes estratègics que s’ha marcat la direcció de l’INCAVI en l’horitzó 2025: per una banda es dona suport i reconeixement a les varietats autòctones catalanes, com la garnatxa, i per l’altra es reforça la divulgació internacional de la diversitat vitivinícola de Catalunya, el sistema de Denominacions d’Origen, productors i elaboradors i l’impuls als territoris i paisatges“.