El responsable de l’empresa murciana Adhesivos Orcajada S.A., la impremta que va imprimir els milions de segells de garantia presumptament falsificats de les cins Denominacions d’Origen catalanes, serà també cridat a declarar com a imputat al Jutjat d’Instrucció número 3 de Reus en el procés judicial obert fa mesos pel frau detectat al grup d’empreses Reserva de la Tierra, ubicat a Borges del Camp (Baix Camp).

Recordem que durant les investigacions portades a terme mesos enrere pels Mossos d’Esquadra, es van detectar un gruix important de segells de garantia presumptament falsos que es van incorporar a la causa oberta contra l’empresa que hauria posat al mercat més de 40 milions d’ampolles de vi.

La imputació s’ha conegut avui al llarg del matí, mentre la resta d’apoderats de Reserva de la Tierra, Viña Tridado i Golf Global Wines acudien a la citació del Jutge Diego Álvarez de Juan per tal de realizar la seva declaració. En aquest cas, si bé l’expropietari i dues apoderades es van negar a respondre cap pregunta en citacions anteriors, avui els tres investigats han respós a les preguntes formulades només pels seus advocats defensors.

En el tres casos, G.B.P, E.A.G.R. i J.V.A. s’han desmarcat del presumpte frau dels segells falsificats tot argumentant en cada cas que les seves responsabilitats estaven limitades a tasques comercials, de funcionament intern o bé de control de qualitat del vi i han ‘mostrat’ el seu desconeixement de la resta de gestions de l’empresa que haurien pogut emparar aquest frau milionari. En dos dels casos, les persones imputades haurien argumentat també que havien deixat de tenir relació amb l’empresa en anys anteriors.

La instrucció seguirà ara amb la petició de noves diligències per part de les acusacions -com ara un estudi econòmic que contempli el perjudici que aquestes falsificacions, embotellament i falsifició de milions d’ampolles al marge de les DO’s haurien pogut provocar. Una altra de les diligències que s’han de portar a terme, és la citació als administradors de les empreses del citat grup ja que, a banda de la imputació de persones físiques (apoderats), també hi ha una imputació dels administradors de leds diverses companyies. Estracta de Reserva de la Tierra SL, Viña Tridado SL. Corporación vinícola Solitierra, Golf Global Wines SL i Batevins SL.

DUES APODERADES DE LES EMPRESES RESERVA DE LA TIERRA I VIÑA TRIDADO DECIDEIXEN TAMBÉ NO DECLARAR DAVANT EL JUTGE

RESERVA DE LA TIERRA HAURIA HAGUT DE PAGAR PROP DE 850 MIL EUROS A LES CINC DO’S PELS SEGELLS FALSIFICATS ENTRE ELS ANYS 2019 I 2020