Rovellats Original és un cava Gran Reserva de l’anyada 2017 elaborat amb raïm propi i amb més de 60 mesos de criança. Rovellats presenta la transformació del seu tradicional cava Gran Reserva, un dels caves més populars de Rovellats. Aquesta nova proposta porta el nom de Rovellats Original Gran Reserva i presenta una imatge renovada per convertir-se en una peça exclusiva del celler

El nom “Original” “és un reflex de la dedicació de Rovellats i del seu compromís amb l’origen i autenticitat dels seus raïms“, expliquen fonts dels celler. Tots els grans utilitzats en la producció d’aquest cava i tots els caves de Rovellats provenen de les seves pròpies vinyes, que creixen en els camps que envolten el celler. Aquestes vinyes han estat el bressol dels seus raïms des dels primers dies de Rovellats, formant l’essència i l’origen dels seus vins escumosos.

A més, el nom “Original” és un homenatge a la primera ampolla de cava Gran Reserva de Rovellats, que va marcar el començament de la seva tradició vinícola. Aquest va ser l’origen del seu celler i representa l’essència del seu llegat, on s’entrellacen l’artesania i la innovació.

Original,  busca connectar cada glop de cava amb la terra i els avantpassats que primer van cultivar aquestes vinyes, amb l’antic art de la vinificació, i amb els somnis i passions que van donar vida a Rovellats“, expliquen.

El Rovellats Original Gran Reserva és un cava Brut Nature amb anyada 2017 i és el resultat d’una criança mínima de 60 mesos. Aquesta creació sublim és un cupatge de 65% Xarel·lo, 20% Macabeu i 15% Parellada, una barreja harmoniosa que parla del llegat vinícola de Rovellats.

Segons la nota de tast del propi celler, “el cava destaca pel seu color groc palla amb tons daurats brillants i bombolles abundantment petites i persistents. Al nas, és net i potent, però fi, oferint aromes de llarga criança amb fons de fruites i notes florals que evoquen pomes fresques i flors d’ametller. En degustar-lo, Rovellats Original Gran Reserva mostra un equilibri perfecte, intens en sabors i rodó, d’acidesa moderada i amb una persistència admirable. La seva estructura sòlida, sequedat i suavitat es combinen amb un final de boca elegant i llarg, fusionant perfectament les aromes de fruites i criança. El viatge a través de la via retronasal és ampli, potent i complex“.

Rovellats Original Gran Reserva és un acompanyant ideal per a tot el menjar gràcies a la seva personalitat marcada. “Es marida excepcionalment bé amb carn i caça, peixos grassos, patés i viandes blanques cuinades o rostides. Aquesta renovada versió del tradicional cava Gran Reserva no només delectarà els amants del vi, sinó que també marcarà la gamma de Rovellats, reafirmant el seu compromís amb la qualitat i la innovació“, conclouen les citades fonts.