En el marc de la Festa de la Verema, aquest dissabte 26 d’agost s’han entregat els premis SIGILLUM als millors vins de la DO Conca de Barberà amb sis categories participants: blancs joves, blancs amb criança, rosats, negres joves, negres amb criança i monovarietal de trepat. És la 32a edició dels premis, enguany amb la novetat de la denominació: els premis han passat a denominar-se a dir-se ‘Premis Sigillum’, “aquest canvi de nom reflecteix la nostra dedicació contínua a l’excel·lència i el nostre compromís amb el reconeixement dels millors vins de la zona“, expliquen fonts d’aquest organisme.

L’elecció del nou nom, Premis Sigillum, és un tribut a la història i la tradició de la  Denominació. En llatí, “Sigillum” significa “segell” o “distintiu”, i creiem que aquest nom “captura l’essència dels nostres premis, que representen el segell de qualitat i excel·lència als vins de la Denominació Conca de Barberà“, comenten. Enguany, el tast dels vins es va fer el dimarts 22 al matí al restaurant ForEvents, on 16 tastadors -la majoria sommeliers- van qualificar més de 35 vins de la comarca per puntuar-los segons les seves qualitats

Els guardons ha estat lliurats per diferents representats de les diferents institucions, entre ells Josep M. Vidal, alcalde de l’Espluga de Francolí, Ricard Sebastià, President de la DO Conca de Barberà, Joan Canela, president del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, Carme Ferrer, diputada a la Diputació de Tarragona, Glòria Tibau, directora dels Serveis Territorials d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural a Tarragona. I finalment, la Sra. Alba Balcells, directora d’ INCAVI.

 Els guanyadors d’aquest 32è concurs de vins DO Conca de Barberà han estat:

BLANCS JOVES

Medalla d’or: Llum de Vi Blanc 2020 de Cal Gasset.

Medalla de plata: La Nimfa 2022, del celler Rendé Masdeu

Medalla de bronze: Castell de la Comanda 2022, Castell d’Or

BLANCS AMB CRIANÇA

Medalla d’or: Abadia de Poblet 2019, Abadia de Poblet

Medalla de plata: Genuïna 2022, del celler Rendé Masdeu

Medalla de bronze : Poal 2020, del celler Gerida Viticultors

VINS ROSATS

Medalla d’or: Cara Nord Trepat 2022, del celler Cara Nord

Medalla de plata: Portell Trepat 2022, Vinícola de Sarral

Medalla de bronze: Abadia de Poblet 2021, Abadia de Poblet

VINS NEGRES JOVES

Medalla d’or:  Tres Priors 2022, de Bodegas 1898

Medalla de plata: Inquiet 2022, del celler Rendé Masdeu.

Medalla de bronze: El Sirà de les Casetes, de Vins Petxina

NEGRES AMB CRIANÇA 

Medalla d’or: Cara Nord Garnatxa Negre 2022, del celler Cara Nord

Medalla de plata: Cara Nord Negre 2020, del celler Cara Nord

Medalla de bronze: Josep Foraster Criança 2021, del celler Mas Foraster

Finalment, cal destacar que el pregó de l’inici de Festa de la Verema ha anat a càrrec de Carles Andreu, fundador i propietari del celler Carles Andreu de la DO Conca de Barberà.