En el marc dels actes de la tradicional Fira de Sant Andreu, del 24 al 26 de novembre (vegeu programa), Falset torna a donar protagonisme als vins rancis i dolços del Priorat, amb la segona edició del certamen. Aquest tindrà com a actes destacats el “Tast guiat de vins oxidatius i dolços del món i el Priorat” i la “Mostra de rancis i dolços del Priorat”.
El primer (dissabte a les 11.30 h i a la 3a planta del Castell de Falset) és un tast prèmium a càrrec del director de Vitec, Sergi de Lamo, qui guiarà els assistents en un viatge per conèixer els diferents estils i singularitats d’aquests vins. El segon acte (dissabte de 17 a 21 h a l’Absis del Castell de Falset) permetrà tastar vins dolços i rancis de cellers de la DO Montsant i la DOQ Priorat, i conèixer tots els seus secrets de la mà dels elaboradors. Per un preu de 18 € els assistents podran tastar tots els vins presents en aquesta mostra.

Més vi de la mà del Festival Most

A banda d’aquests dos actes centrals, Falset acollirà al llarg del cap de setmana i de la mà del Festival Most diverses propostes en les quals el vi continuarà sent protagonista. El divendres, a les 10 h, el teatre L’Artesana projectarà “A life in wine”, un documental sobre la vida del famós sommelier Gérard Basset. Al vespre, a les 19.30 h, el Castell de Falset acollirà la “Masterclass de vins italians”, tast dirigit per la reconeguda elaboradora italiana Elisabetta Foradori. Ja dissabte, a les 19 h, al teatre L’Artesana s’hi podrà veure el documental “Rupi del vino”, projecció prèvia a l’entrega del premi honorífic Most 2023 a Elisabetta Foradori. I, posteriorment, a les 21 h i al Celler de l’Aspic, es farà un sopar que comptarà amb la participació de la guardonada.

A banda d’aquests actes en el marc del Festival Most, el divendres, dia 24, a les 18 h, el Castell de Falset serà escenari de la xerrada organitzada pel Centre d’Estudis Falsetans sota el títol “In vino veritas. Producció i consum de vi durant l’època ibèrica”, a càrrec de Jordi Diloli, investigador principal al Gresepia-URV.