L’Organització Internacional de la Vinya i el Vi ha comunicat “amb tristesa i profund dolor” la defunció als 65 anys d’edat del reusenc Pau Roca Blasco (1958), que va ser escollit per a dirigir la OIV (Organització Internacional de la Vinya i el Vi) per un mandat de cinc anys en l’Assemblea General de la OIV de 2018 a l’Uruguai. Des de 1992, ha estat delegat espanyol en la OIV i va ser president del grup d’experts “Dret i Informació del Consumidor” (DROCON) entre 2010 i 2016, així com vicepresident del grup d’experts “Desenvolupament Sostenible i Canvi Climàtic” entre 2016 i 2018.

Després d’haver adquirit experiència en el sector de l’oli d’oliva i haver-se iniciat en la recerca científica en oceanografia, Pau Roca tenia coneixements específics i profunds del sector vitivinícola mundial i experiència adquirida al capdavant de la Federació Espanyola del Vi (FEV), que va dirigir durant més de 20 anys. “Multilingüe en francès i anglès, Pau Roca ha impulsat el desenvolupament de la digitalització en el sector vitivinícola, però també per a la OIV, promovent noves eines de comunicació interna dins d’un departament que ha desenvolupat en gran manera. Així mateix, va exercir un paper decisiu en el trasllat de la seu de la OIV a Dijon i va iniciar la gestió de l’Any del Centenari de la OIV”, expliquen fonts d’aquest organisme.

Compromès en què el paper i les activitats de la OIV fossin reconeguts en un món cada vegada més globalitzat, Pau Roca també va estrènyer durant el seu mandat llaços amb altres institucions mundials com l’Organització Mundial del Comerç, l’Organització Mundial del Turisme, l’OCDE, la FAO, el CIHEAM i el Codex Alimentarius. També va facilitar la integració a 3 nous Estats membres, el Regne Unit, Ucraïna i Albània, fent créixer el nombre d’Estats membres de la OIV a 50.

Regina Vanderlinde i Luigi Moio, que van presidir la OIV durant el mandat de Pau Roca, han elogiart “la seva convicció i compromís amb la indústria vitivinícola mundial, que han permès a l’Organització entrar en un nou segle”. “La OIV, els Estats membres, la comunitat científica de l’Organització, els membres de la Mesa i el personal de la OIV, així com el Director General electe John Barker, s’uneixen al dolor de la seva família, la seva esposa Diana i els seus tres fills. Les condolences poden enviar-se a secretariat@oiv.int, que les transmetrà a la família“, conclouen.