La Wine Pride del Priorat, es durà a terme el proper 29 de juny, pels volts de la celebració internacional de l’Orgull. “L’esdeveniment pretén donar visibilitat al col·lectiu LGTBIQ+ a la comarca i posicionar el Priorat com a territori i destinació turística LGTBIQ+ friendly. Som conscients que a moltes persones ens costa ser diferents, i això és encara més palès a les zones rurals com el Priorat. Segons l’IDESCAT, la població de la comarca raneja els 9300 habitants, dels quals 236 són gent de Gratallops“, expliquen fonts de l’organització.

La GRATAPRIDE és un encreuament del món del vi, de la cultura i de l’esperit obert i inclusiu, que, en aquest cas, gira entorn al col·lectiu LGTBIQ+. Volem apropar el públic LGTBIQ+ in afí a la comarca perquè coneguin el món rural i vinícola i alhora perquè les persones LGTBIQ+ del Priorat se sentin acompanyades i visquin amb orgull les seves identitats“, manifesten les citades fonts.

ACTIVITATS

Per als visitants que arribaran a Gratallops el dia 28 s’oferirà un acte previ de benvinguda i el programa d’activitats s’inicia a les 12h, amb un taller de creació d’un arc de Sant Martí per als nens i Conta-contes LGTBIQ amb Gal·la Rouge Alabart.

El programa inclourà: al matí tastos especialitzats maridant la cultura queer i el vi i tallers creatius. A la tarda, es farà lectura del pregó de Judith Juanhuix, doctora en física per la Universitat Autònoma de Barcelona i científica del sincrotró ALBA, activista trans catalana. Obrirà el programa, el president del Consell Comarcal, Sergi Méndez. A la tarda es durà a terme un TAST pels diferents cellers que
configuren l’Associació. SEguirà un concert de GregoTecno a càrrec del festival Terrer i un sopar musical. Com a fi de festa una Disco Party 80’s a la pista de la piscina. El tiquet de la ruta de tast tindrà el cost de 25€, amb reserva prèvia.

GrataPride

La idea de la festa GrataPride se li va acudir a Gemma Morató, directora comercial del Clos Pachem i Presidenta de la Associació de Cellers de Gratallops i la va compartir amb els seus amics, Cristina Jiménez, propietària de l’hotel Cal Llop, Conxi Nogués, artista plàstica i dissenyadora i Jordi Ustrell, gerent del Celler Devinssi. Al cap de poc temps van compartir la iniciativa amb l’Associació de Cellers de Gratallops, la qual ha esdevingut organitzadora activa de la GRATAPRIDE. El poble de Gratallops compta amb 28 cellers (quasi un quart de tota la DOQ Priorat), dels quals 26 formen part de l’Associació de Celler de Gratallops (ACG) i una vintena d’aquests cellers participaran a la festa GrataPride 2024.

La GrataPride compta també amb el suport de l’Ajuntament de Gratallops, del Consell Comarcal, del Festival Terrer, establiment de restauració i hostaleria de Gratallops i un gran ventall d’empreses de la comarca que recolzen aquesta iniciativa.