Els sommeliers tarragonins Conxita Montserrat i Richard Kenmuir van ser els guanyadors dissabte, dia 15 de juny, del Concurs de Tast a Cegues per Parelles, que es va celebrar dissabte passat dins el programa d’actes de la Fira Tastavins de Juneda. Les parelles formades per David Barriche i Cristina Mendoza, i Gregori Albareda i Marc Cuenca; van ser els segons i tercer classificat, respectivament.

Els guanyadors van ser obsequiats amb un menú degustació per a dues persones al restaurant Cal Xirricló de Balaguer. La parella segona gaudirà d’un esmorzar entre vinyes al celler Mas Blanch i Jové de la pobla de Cérvoles. Mentre que els tercers van rebre un lot de quatre vins.

Els vins DO Costers del Segre del concurs van ser Sotneral Macabeu de Carviresa, Clors Blanc de Cérvoles, Escorça de Matallonga, Siós Cau del Gat de Costers del Sió, Abadia de Raimat, Mirapallars del Celler del Montsec, Saó Rosat de Mas Blanc i Jové, i Nena de Vinya els Vilars; així com el vi de la veïna DO Conca de Barberà, El Follet de Rendé Masdeu.

Nova edició de la Fira Tastavins de Juneda

La Fira Tastatvins de Juneda ha celebrat una nova edició el dissabte amb la participació de vint-i-cinc cellers, en major part de la Denominació d’Origen Costers del Segre. La mostra està organitzada Associació Tastavins de Juneda i l’Ajuntament de la localitat de les Garrigues.

El president de l’entitat, Jaume Reig, ha agrait la bona disposició dels cellers participants que “fan de la Fira Tastavins de Juneda un esdeveniment referent per a tots els aficionats al vi del territori“; així com el ple suport de l’Ajuntament. Ramon Griñó i Xavier Navarro, membres de la junta directiva de l’associació i coordinadors de la mostra també agraeixen “el compromís i col·laboració dels socis i familiars que fan de voluntaris garantint que la fira sigui tot un éxit“.

El programa es va iniciar dissabte al matí amb les Jornades Tècniques “L’Art del vermut”, amb els elaboradors de Dos Déus i Marnuthem com a protagonistes, en la sala polivalent municipal de l’antiga Farinera. Al mateix espai, tal com dèiem anteriormnet, es va celebrar el Concurs de Tast a cegues per parelles.

A la tarda, a la Plaça Catalunya va obrir portes la fira amb les carpes dels cellers i amb la presència d’Anna Vicens, Presidenta de l’Associació Catala a de Sommeliers, qui va ser l’encarregada d’inaugurar aquesta edició de la Fira Tastavins de Juneda.