La revista Revue du Vin de France ha inclòs Turó d’en Mota i Reserva Particular de Recaredo entre els 25 vins referents d’Espanya dels dos últims segles d’història

Ambdós vins han estat descrits com a escumosos essencials per comprendre les dècades 1960 i 2000, respectivament, en un article que proposa un recorregut pels vins icònics que han marcat una època. Referències com ara Gran Reserva Único (Vega Sicilia), L’Ermita (Álvaro Palacios), Clos Mogador, Viña El Pisón (Artadi) o Pingus, entre d’altres, han estat seleccionades “per haver forjat la història del vi i una projecció de qualitat basada en el talent i el valor patrimonial i cultural del vi” .

Els crítics seleccionen Turó d’en Mota de Recaredo 2004 i el cataloguen com a un vi escumós que va reinventar el concepte de ‘cru’ a Catalunya a inicis del 2000. “Turó d’en Mota va reinventar –o bé inventar– la noció de ‘cru’ entre els escumosos catalans; un concepte que, fins a la creació d’aquest vi, era aliè entre els efervescents de la regió“, destaquen.

Reserva Particular de Recaredo 2008.

Respecte Reserva Particular de Recaredo 2008, la publicació el descriu com a un dels vins escumosos més originals de l’època, tractant-se d’un vi punter en llargues criances. “Reserva Particular representa la base tradicional del celler, testimoni indiscutible de la voluntat de Recaredo per realitzar llargues criances, un estil innovador als anys 1960“, remarca la publicació. En aquest sentit, Ferran Junoy, director de Recaredo, comenta que “aquest article és un  reconeixement a la nostra feina com a viticultors i elaboradors especialitzats en llargues criances, però, per davant de tot, és el reconeixement a l’extraordinari potencial que tenim al Penedès per elaborar vins escumosos de terrer“.