Eduard Sanromà, un dels dels enòlegs més emergents i destacats del panorama vitivinícola de les comarques tarragonines, ha determinat abandonar la Denominació d’Origen Tarragona, descatal·logar els seus vins i elaborar-los a partir d’ara fora de Denominació d’Origen. El Celler Sanromà, ubicat a Vila-rodona (Alt Camp), ha experimentat als darrers anys una gran transformació amb l’Eduard al capdavant del celler, tot recollint la tradició pagesa de la seva família, tant de pares com dels avis.

Sanromà feia temps que valorava aquesta decisió amb l’objectiu de “fer els meus vins de manera més personals, tal com jo els entenc i fent-los els més fidels possible a les vinyes que els meus avis i pares van cuidar al llarg de tants anys“. L’enòleg de Vila-rodona explica que “no tinc res en contra de la gestió de les DO’S, agraeixo el suport que he rebut durant aquests anys passats, però vull sentir-me més lliure a l’hora de fer els nostres vins“. De fet, Celler Sanromà va participar pocs dies enrere a la presentació de la Galeria dels Macabeus al Palau Bofarull de Reus, si bé “aquesta va ser la darrera convocatòria com a DO Tarragona a la que participaré perquè ja he sol·licitar la descatal·logació“. Sanromá, de 30 anys d’edat, va poder obrir el seu propi celler ara farà tres anys al citat poble de Vila-rodona, tot just davant de la casa pairal de la família on -durant els seus primers anys com a enòleg- hi va fer els seus vins de garatge.

Amb un estil propi molt marcat, Eduard Sanromà, ha aconseguit obrir mercat amb els seus vins arreu de Catalunya o a les Illes Balears i també amb una progressiva exportació a d’altres països, com per exemple al mercat canadenc.

CELLER SANROMÀ, QUAN EL CANVI GENERACIONAL ESDEVÉ UNA REVOLUCIÓ

Sanromà: vins de riera