La DO Conca de Barberà ha celebrat aquest dilluns la seva famosa jornada professional CONCArim Barcelona, amb prop de 250 assistents, a la Casa Capell de la capital catalana. Una jornada que ha reunit professionals del sector de la restauració i l’hostaleria, premsa especialitzada i prescriptors i sommeliers. Els assistents han descobert noves referències dels cellers participants, que han presentat l’oferta vitivinícola de la comarca, caracteritzada fonamentalment pel segell distintiu de la DO: la varietat trepat.
En total, els participants han pogut gaudir de més de cent referències dels 19 cellers participants: Abadia de Poblet, Cara Nord, Celler Carles Andreu, Celler Pla de la Masó, Celler Rendé Masdéu, Castell d’Or, Celler Vegà Aixalà, Clos Montblanc, Josep Foraster, Vins Petxina, MyDolia, Celler Vilalta Pere, Gabor Celler, Gerida Vins, Celler Rosa Mª Torres, Vins i caves Portell, Mas de la Pansa, Vins de Pedra i Celler Vidbertus
La jornada ha tingut la presència i la participació de Ricard Foraster, President de la CRDO Conca de Barberà, qui ha rebut Carmel Mòdol, Secretari d’Alimentació del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, i Pere Campos, President del Col·legi d’Enòlegs.
Tast guiat de noves anyades i referències
Un cop encetat el showroom, a partir de les cinc de la tarda, s’ha celebrat un tast guiat per representants d’alguns dels cellers participants. Els assistents han tastat noves anyades de referències pertanyents a la DO Conca de Barberà. Uns vins que permeten conèixer en profunditat l’evolució del trepat com a varietat, així com el producte que s’empara sota la DO.
Així doncs, s’han tastat cinc referències, totes de varietat trepat: el Picapedra Negre 2022 (amb trepat jove), de Vins de Pedra; el Cara Nord Negre 2021 (amb deu mesos en dipòsits inox), de Cara Nord, l’Elixir Negre 2021 (elaborat amb sis mesos de fudre), del Celler Vidbertus; el Pep Negre 2021 (amb deu mesos en dipòsits de formigó), de Josep Foraster; i el Mas de la Pansa – Dolç 2019, de Mas de la Pansa.